01/02/2013

KALORİFER BÖCEĞİ SORUNUYLA MÜCADELE

 

            Dünya üzerinde neredeyse her yerde görülebilen kalorifer böcekleri; gece saatlerinde yiyecek bulmak için aktif olan, gündüzlerin büyük bir bölümünü ise dinlenmeye ayıran canlılardır. Son derece tehlikeli ve kronik hale dönüşebilecek hastalıkları taşıyabilme özelliğine sahip olan kalorifer böceği; birçok alerjik reaksiyona, astıma, dizanteriye, zehirlenmelere, deri rahatsızlıklarına, hepatite ve vereme dahi sebep olabilir. Mantarların da taşınmasını sağlayan kalorifer böceği, çok hızlı üreyebilen bir canlı olduğu için etkili ilaçlama yapılmadan sorunun üstesinden gelmek pek de mümkün değildir.

            İnsan gıdalarından da beslendiği için birçok zehirlenme vakasına neden olan kalorifer böceği, bireysel çabalarla üstesinden gelinemeyecek kadar dayanıklı ve çabuk üreyen bir canlıdır. Zira çoğu insan piyasada satılan sprey ya da sıvı ilaçlarla kalorifer böceği sorunundan kurtulmaya çalışsa da, aslında bu tür uygulamalar ters tepen bir tabanca gibidir. Kalorifer böceği ile mücadele basit bir uygulamalarla sonlandırılabilen bir süreç olmadığından, kişisel çabalarla bilinçsizce yapılan işlemler böceklerin daha da güçlenmesine neden olmaktadır. Satın alınan ve etkileri tam olarak bilinmeyen ilaçlar ilk aşamada kitleler halinde kalorifer böceği ölümüne sebep olsa da, en ücra köşelerde yer alan yumurtalar tüm bu zehirlenme sürecinde ölmemektedir. Kısa süre için kalorifer böceği sorununun üstesinden gelinmiş zannedilir ancak ilerleyen günlerde yumurtadan çıkan yavruların geri dönmesi ile sorunun aslında hiçbir zaman sona ermediği görülür. İşin kötü tarafı ise yeni gelen neslin önceden kullanılan ilaçlara karşı direnç geliştirmiş olmasıdır. İkinci defa yapılan ilaçlama böceklerin yalnızca birkaç tanesi üzerinde etkili olurken, büyük bir bölümünü öldüremeyecektir.

            Böceklerle mücadele gerçekten anlamda uzmanlık, bilgi ve deneyim gerektiren bir konudur. Korsan firmalar tarafından yapılan yanlış uygulamalar birkaç günlüğüne soruna çözüm “getirmiş gibi görünürken”, aslında problemin ilerleyen günlerde katlanarak geri dönmesine neden olmaktadır. -30 derece ile +50 derece arasındaki sıcaklıklarda yaşayabilecek kadar dayanıklı olan bu böceklerin neden olduğu hastalık risklerinden tamamen kurtulmak için gerekli sertifikalara sahip olan ve “ne yaptığını tam anlamıyla bilen” uzman firmalardan yardım istemek gerekir. Kalorifer böceği ilaçlama firması arayışı için önerdiğim şirketle çalışabilirsiniz. hizmetlerinden satın aldığımda oldukça memnun kaldım

Les commentaires sont fermés.