22/02/2013
İLAÇLAMA VE HAŞEREYLE MÜCADELE
Böcek İlaçlama ev ve işyerlerimizde her türlü haşereye karşı mücadele etmek için başvurduğumuz bir yöntemdir. İlaçlamada esas olan fiziksel ve kimyasal olmak üzere kullandığımız yöntemdir. Yaygın olarak kullanılan 3 çeşit böcek ilaçlama yöntemi vardır. Bunlar; Jel ilaçlama, Kokulu ve Kokusuz İlaçlama’dır.
Kokulu İlaçlama; ev , işyeri veya depo gibi alanlara buhar (sisleme) yöntemiyle yapılan böcek ilaçlama yöntemidir. İlaçlanacak yerde zarar görebilecek her türlü canlı için önceden önlem alınmalı, elektronik eşyaların üzerleri örtülmeli ve ilaçlama yapıldıktan sonra 2-3 saat kapalı kalmalıdır. İlaçlama işlemi bittikten sonra genel temizlik yapılmalıdır. Kokusuz İlaçlama; bu yöntemin herhangi bir zararı yoktur. Su baz lı ilaçlar oldukları için istenilen şekilde kullanılabilir. İlaçlama sonrasında yüzeysel temizlik yapmak yeterlidir. Jel İlaçlama; diğer böcek ilaçlama yöntemlerine nazaran en etkili, zararsız ve tehlikesizdir. Kalıcı özelliğe sahiptir, herhangi bir tehlikesi yoktur.
Haşerelerin dışında sağlığımızı ve hayatımızı olumsuz şekilde etkileyen diğer canlı türü ise faredir . Fareler yiyecek bulacakları her türlü alanda (kapı pervazları, oluklar, kümes, ambar, çöplükler, su kanalları vb.)yuva yapmaktadırlar. Fare ilaçlama da kullanılacak en etkili yöntem yem istasyonları’ dır. Yuvalarına yakın hareketsiz ve sakin; fakat diğer canlılara tehdit oluşturmayacak şekilde yerleştirilmeli, konuldukları yere ve yem konulan materyallere uyarıcı işaretler konulmalıdır. Yemler belirli aralıklarda kontrol edilmeli (7 ila 10 gün);kullanılan yemlere takviye yapılmalı, kullanılmamış olan yemin yeri değiştirilmelidir. Fareler taşıdıkları mikropları gezdikleri yerlere bulaştırarak insan sağlığı için büyük tehdit oluştururlar. Farelerin ön dişleri sürekli büyüdüğü için bulundukları mekanlardaki kabloları kemirerek elektrikli aletlerin bozulmasına hatta kimi zaman yangın çıkmasına dahi sebep olmaktadırlar.
Ev veya işyerlerinde bulunan haşerelerin topluma en büyük zararı taşıdığı mikroplar ve virüslerdir. Son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle birlikte kullanılan yöntemler en etkili sonucu vermektedir. Haşere ilaçlama yapılacak olan ev veya işyeri hiçbir ön hazırlık gerekmeksizin aynı gün içinde her türlü haşere ve kemirgenden arındırılır. Bunun için yapılabilecek en doğru seçim ise Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan yetki belgesi olan, konusunda uzman ve tecrübeli kişilere yaptırılmasıdır.
09:36 Publié dans Autres | Tags : İlaçlama, böcek ilaçlama | Lien permanent | Commentaires (0)
01/02/2013
KALORİFER BÖCEĞİ SORUNUYLA MÜCADELE
Dünya üzerinde neredeyse her yerde görülebilen kalorifer böcekleri; gece saatlerinde yiyecek bulmak için aktif olan, gündüzlerin büyük bir bölümünü ise dinlenmeye ayıran canlılardır. Son derece tehlikeli ve kronik hale dönüşebilecek hastalıkları taşıyabilme özelliğine sahip olan kalorifer böceği; birçok alerjik reaksiyona, astıma, dizanteriye, zehirlenmelere, deri rahatsızlıklarına, hepatite ve vereme dahi sebep olabilir. Mantarların da taşınmasını sağlayan kalorifer böceği, çok hızlı üreyebilen bir canlı olduğu için etkili ilaçlama yapılmadan sorunun üstesinden gelmek pek de mümkün değildir.
İnsan gıdalarından da beslendiği için birçok zehirlenme vakasına neden olan kalorifer böceği, bireysel çabalarla üstesinden gelinemeyecek kadar dayanıklı ve çabuk üreyen bir canlıdır. Zira çoğu insan piyasada satılan sprey ya da sıvı ilaçlarla kalorifer böceği sorunundan kurtulmaya çalışsa da, aslında bu tür uygulamalar ters tepen bir tabanca gibidir. Kalorifer böceği ile mücadele basit bir uygulamalarla sonlandırılabilen bir süreç olmadığından, kişisel çabalarla bilinçsizce yapılan işlemler böceklerin daha da güçlenmesine neden olmaktadır. Satın alınan ve etkileri tam olarak bilinmeyen ilaçlar ilk aşamada kitleler halinde kalorifer böceği ölümüne sebep olsa da, en ücra köşelerde yer alan yumurtalar tüm bu zehirlenme sürecinde ölmemektedir. Kısa süre için kalorifer böceği sorununun üstesinden gelinmiş zannedilir ancak ilerleyen günlerde yumurtadan çıkan yavruların geri dönmesi ile sorunun aslında hiçbir zaman sona ermediği görülür. İşin kötü tarafı ise yeni gelen neslin önceden kullanılan ilaçlara karşı direnç geliştirmiş olmasıdır. İkinci defa yapılan ilaçlama böceklerin yalnızca birkaç tanesi üzerinde etkili olurken, büyük bir bölümünü öldüremeyecektir.
Böceklerle mücadele gerçekten anlamda uzmanlık, bilgi ve deneyim gerektiren bir konudur. Korsan firmalar tarafından yapılan yanlış uygulamalar birkaç günlüğüne soruna çözüm “getirmiş gibi görünürken”, aslında problemin ilerleyen günlerde katlanarak geri dönmesine neden olmaktadır. -30 derece ile +50 derece arasındaki sıcaklıklarda yaşayabilecek kadar dayanıklı olan bu böceklerin neden olduğu hastalık risklerinden tamamen kurtulmak için gerekli sertifikalara sahip olan ve “ne yaptığını tam anlamıyla bilen” uzman firmalardan yardım istemek gerekir. Kalorifer böceği ilaçlama firması arayışı için önerdiğim şirketle çalışabilirsiniz. hizmetlerinden satın aldığımda oldukça memnun kaldım
17:05 Publié dans Perso | Tags : kalorifer böcekleri, kalorifer böceği, kalorifer böceği ilaçlama | Lien permanent | Commentaires (0)